Er videoovervågning farligt?

Næste gang du går rundt ude i samfundet, så prøv at kig op og kig dig omkring. Der er formentlig en god chance for, at du kan se et kamera. Der har i mange år, været fokus på hvordan videoovervågning skulle fylde mere eller mindre i samfundet.

Det er nemt nok at sige, at vi bare skal undgå det for enhver pris. Men, hvis man overvejer det lidt mere realistisk, så er det måske slet ikke så let.
For hvordan sikrer man bedst store arealer? Det kan jo være svært at være alle steder på en gang. Derfor kan det være mere effektivt, at man benytter videoovervågning. På den måde, kan man have sine øjne flere steder på en gang.

Så hvis man skal sikre et større areal, så giver det formentlig god mening, at man benytter teknologien herunder især videoovervågning.
Der er selvfølgelig også stor forskel på, om man skal sikre et privat område eller et offentligt område. På offentlige områder bør man altid tænke på fællesskabets bedste.

En ny håndværker?

Det er ret interessant, at håndværk på mange måder har været de samme i gennem hundredevis af år. Måske ikke alle håndværk, men nogle håndværk kan føres langt tilbage i tiden. Det kunne eksempelvis være tømrerfaget.

Men efterhånden som teknologien udvikles, så burde der også komme nye håndværksfag til. Men er der nu også det?
Det tror jeg der er, jeg tror bare ikke vi kalder det for håndværksfag. Faktisk, bruger vi slet ikke de termer om meget teknologi. Men hvad med programmering og webudvikling? Det er vel begge fagområder, hvor man skaber noget, det er bare virtuelt og ikke håndgribeligt. Men, taget i betragtning af, hvor mange timer vi alle bruger foran en skærm, så er det da bestemt af betydning, at man også kan skabe noget på netop de platforme. Så selvom vi måske kalder det noget andet, så mener jeg, at det er en af tiden nyeste håndværk.

Så hvis man vil arbejde praktisk, uden at det for alvor bliver praktisk. Så kan jeg da kun anbefale at man kigger i den retning.

Gør det selv eller gør det professionelt

For nyligt stod jeg og skulle bruge et skilt. Jeg gik straks igang med at overveje, hvordan jeg selv kunne producere det. Men samtidig slog det mig hurtigt, at det ikke ville blive et rigtigt godt resultat. Det ville simpelthen komme til at se for hjemmelavet ud.

Derfor gik jeg på jagt efter skiltefirmaer, og især ville jeg gerne bruge et lokalt skiltefirma. Der var jo netop ikke grund til, at gøre det unødvendigt kompliceret.
Sammen med min lokale skiltemaler, fik vi hurtigt afklaret mine tanker omkring skiltet, og han gik igang med at producere det.
Nu er det både produceret og monteret, og jeg er blevet rigtig glad for resultatet. Jeg er glad for at jeg valgte denne løsning, fremfor selv at producere et hjemmelavet skilt.

Det er samtidig mit råd til alle andre. Næste gang du står med et eller andet projekt, så overvej om der findes en fagmand inden for området. De kan sikkert hurtigt hjælpe dig, og prisen er ofte ganske konkurrencedygtig, i forhold til den tid du selv skal investere samt dit færdige produkt.

Hvad sker der når alarmen går?

Jeg har tit undret mig over, hvad der egentlig sker år alarmen på min arbejdsplads går. Det sker jo fra tid til anden, at alarmen går. Normalt kan vi selv finde årsagen i arbejdstiden. Men hvad sker der egentlig, hvis vi ikke selv reagerer på alarmen?

Det viser sig, at hvis der eksempelvis er alarm om natten, så rykker der en vagt fra et vagtselskab ud, og kontrollerer om alt er som det skal være, eller om der er tale om indbrud, og politiet derfor skal alarmeres.
Det giver jo sådan set god mening, at man er afhængig af, at der også er en fysisk service i den anden ende af alarmen. Lyden af alarmen kan ikke gøre det alene.

Derfor synes jeg også, at det er meget betryggende, at der faktisk er et vagtfirma som reagerer på alarmen. Det gør ihvertfald, at de ansvarlige for virksomheden kan sove trygt om natten.
Netop det er vel pointen med at have en alarm og vagtselskab koblet på sin virksomhed.

Har du en ligegyldig computer?

Hvor længe har du siddet ved din computer idag? Har du brugt den til noget vigtigt? Har du set billederne fra din sidste ferie? Billederne fra den sidste fest?

Hvis alt hvad du har lavet på din computer idag, har været ligegyldigt og uden værdi. Så skal du heller ikke bekymre dig om virus eller ransomware angreb.
Hvis det derimod har haft værdi for dig, så bør du også begynde at bekymre dig om, hvordan du beskytter din computer bedst muligt. Der findes forskellige løsninger, som sikrer mod forskellige ting. Så vidt jeg har fundet frem til, skal man bruge lidt forskellige løsninger alt efter om man ønsker at sikre sig imod traditionelle virus eller hvis man vil sikre sig imod ransomware angreb.

Måske vil det blive samlet i samme software om nogle år, men indtil da vi jeg klart anbefale at man bruger det antal løsninger som er nødvendige, for at sikre din data.

En travl tid på bloggen

Nogen gange går der desværre lidt langt tid imellem, at jeg får skrevet et indlæg her på bloggen. Det må jeg forsøge at blive bedre til at få gjort.

Det er ikke fordi jeg ikke har noget at skrive om, men nogen gange har jeg bare travlt med en masse andet, og som tiden går, så får jeg ikke skrevet her på bloggen. Men livet går jo videre uden fra bloggen, der er både fødsler og dødsfald, og alle de begivenheder, som typisk forekommer der imellem. Heldigvis for det.

Men jeg vil nu stadig forsøge, at være lidt mere aktiv her på bloggen i de kommende måneder. Faktisk har jeg mange gode ideer, til forskellige indlæg som jeg vil igang med at skrive. Jeg håber selvfølgelig, at det kan være med til, at jeg igen kommer ind i en god vane, så der løbende vil komme nye indlæg her på siden, uden der skal gå alt for lang tid imellem dem.

Jeg håber ihvertfald i stadig har lyst til at læse med.

 

Vinter og skadedyr

Når efterår bliver til vinter, bliver det samtidig sæson for rotter og mus. Skadedyrene vil begynde at søge imod varmere tilholdssteder, og det betyder at mange hjem vil være et tilflugtssted for dem.
Man kan dog heldigvis gøre noget ved problemet, også inden det faktisk bliver et problem. Jeg har selv tænkt mig, at få foretaget noget rottesikring, af mine rør. På den måde, bør det ikke være muligt for rotter at komme ind i hjemmet via rør.
Samtidig gælder det om, at få lukket for andre åbninger ind i huset, som kunne være oplagt for en gnaver at komme ind via. Man skal sørge for, at få det lukket med nogle ordentlige materialer, da rotterne kan gnave sig igennem en hel del, i deres kamp for at komme ind i varmen.
Hvis man er i tvivl om, hvordan man skal gribe det an, kan man med fordel alliere sig med en professionel. Det har jeg selv haft gode erfaringer med, og den anbefaling kan jeg kun give videre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den store renovering

På et eller andet tidspunkt, tror jeg de fleste har stået over for en renoveringsopgave af deres hjem. Det evige dilemma er selvfølgelig om det er en gør det selv opgave, eller om der skal professionelle til at løse opgaven.

Selv har jeg haft gode erfaringer med, at benytte en el installatør i Esbjerg. Det koster selvfølgelig nogle penge, men resultatet bliver rigtig godt, og det går hurtigere end hvis jeg selv skulle have udført det samme arbejde.
Derfor er jeg ikke i tvivl om, at det sagtens kan betale sig, at vælge en håndværker til at udføre det stykke arbejde, fremfor at forsøge at gøre det selv.
Situationen vil selvfølgelig være forskellig fra person til person. Det afhænger selvfølgelig i høj grad, af de evner man besidder ud i det håndværksmæssige. Derfor kan man jo også overveje fra projekt til projekt, om man mener man selv skal kaste sig ud i det. Eller om man i stedet skal give op, og lade eksperter komme til arbejdet.

strong-arms-1223954

Funklende biler

Det er forår og solen er kommet frem. Det betyder også, at bilerne står så flot, og funkler i det gode vejr. Heldigvis findes der mange forskellige biler, og selvom modellerne måske er ens, så er det som om, at de alligevel har hvert deres udtryk.
Udover forskellige typer af lakering, har jeg også lagt mærke til, at mange vælger en form for bilindpakning. Der kan være mange grunde til, at vælge netop bilindpakning. Først og fremmest kan det være noget med reklame at gøre. Men, der kan selvfølgelig også være æstetiske grunde til at vælge en car wrap. Når den er monteret ordentligt, så ser man nemlig nærmest ikke at det er et ekstra lag, der er tilført bilen. Det betyder også, at man kan give bilen et spektakulært udtryk.
Spektakulært behøver selvfølgelig ikke at være et mål i sig selv. Tværtimod. Men det giver dog muligheder for at gøre en masse forskellige ting med samme middel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er styring overhovedet nødvendigt?

Der kan være mange forskellige fokuspunkter, når man går i gang med at optimere sin virksomhed. Grundlæggende kan man vel sige, at der er to helt store knapper at skrue på. Enten skal man bruge færre penge, ellers skal man tjene flere. Nogen mener at det koster penge at tjene penge. Den præmis er nok ikke helt forkert.

Et oplagt sted at starte, kan dog være at kigge på salgsindsatsen i virksomheden. Mange vil nok opleve at den kører relativt autonomt. I den situation, kan man med fordel begynde at praktisere salgsstyring. Der findes heldigvis mange værktøjer og teknikker som kan hjælpe med den opgave. Det er både store og små systemer, helt grundlæggende kan man vel sige at man nok bør vælge et system som passer til den opgave som skal løses.

Ergo, er der ingen grund til, at købe markedets største system hvis man i virkeligheden har en relativ lille salgsorganisation og kundegruppe. Dog bør den lille organisation og kunder ikke afskrække fra at få styr på det – Tværtimod.

berlin-at-night-1208930