Den gode note

Tag nu lige noter af det jeg fortæller! – Den besked tror jeg de fleste mennesker er løbet på igennem tiden.

Med mange bolde i luften i løbet af en dag, kan det ofte være nødvendig at tage et par noter undervejs, for at man rent faktisk også får grebet nogen af disse bolde, når de langsomt eller hurtigt begynder at falde ned igen.

Gode noter, dårlige noter. Hvad er egentlig forskellen? Der er selvfølgelig forskel på noter, om de er til en selv, om det er en note som skal videregives. Hvis det er en note til en selv, opdager man også rimelig hurtigt, hvis der er tale om en dårlig note. Men dermed også skrevet, at der ikke umiddelbart kan findes en standard for hvad der er gode og dårlige noter, den vurdering er formentlig lige så forskel som mennesker er forskellige.

Det betyder at detaljegraden af disse noter kan være meget forskellig, igen afspejler det formentlig også, at vi mennesker også arbejder med forskellige detaljegrader.

En øvelse udover at tage noter, kan selvfølgelig også være at man begynder at huske tingene i stedet. Det er oftest hurtigere at slå op i hukommelsen, end det er at skulle finde en note frem i den store bunke af notater. Omvendt, er hastigheden ligegyldigt, hvis først man fuldstændig har glemt den ting man skulle huske. – Her er den skrevne dog mere permanent.

459612_81594682