En skorsten i det fjerne

Når man kører en tur igennem landet, kan man næsten ikke undgå at få øje på dem. De skorstene som bare skyder op i landskabet. Men, det er måske de færreste som samtidig tænker på, hvor skorstene egentlig bliver lavet.

Den tanke slog mig en dag, og straks måtte jeg i gang med at undersøge hvad det er for nogle skorstene, og om det bare er et metalrør, eller om der er noget specielt ved dem. Jeg fandt hurtigt ud af at de bliver produceret her.

Man ser hurtigt, at det i virkeligheden er ret teknisk, at fremstille sådan en skorsten. Det ser også umiddelbart ud til, at de kan benyttes til mange forskellige formål i industrien.

Så, hvad der på en tur igennem landet, bare ligner en masse lange rør, stillet op ved siden af fabrikker og lignende, viser sig at være en ret teknisk løsning, som beskæftiger en hel masse mennesker. Det er da ret interessant!