Et liv under jorden

De fleste mennesker skænker det nok sjældent en tanke.

Men, det er i virkeligheden nok også mere kompliceret end som så. Jeg tænker selvfølgelig på de uendelige lange kloakledninger man finder under jorden i hele verdenen. Men, hvad nu hvis der går hul på en af ledninger, så skal man have skaden udbedret. Men hvordan gør man egentlig det? Lukker man ned for alt vand, sender man mennesker ned og fylder hullerne op med cement – eller noget helt andet? Jeg har undersøgt det lidt, og fundet ud af at der faktisk findes måder at udbedre skader i kloakledninger som virker forholdsvis gnidningsfri.

Det hedder Quick Lock og er nærmest en stor spænde, som man kan spænde på røret, uden at det er nødvendigt at grave eller foretage andre meget omstændige metoder.

Måske er det derfor, at vi ikke rigtig opdager udfald med kloakledninger og lignende. Fordi der i dag findes metoder, som gør at man forholdsvis ubesværet kan afhjælpe problemerne med den teknologi som findes i dag.

1140837_74809837