Store emner og store maskiner

Det er blevet tid til det første blogindlæg i 2015. Det kommer hverken til at handle om jul eller nytår, men om noget helt andet og måske mindre traditionelt.

Det kommer sig egentlig af, at jeg i løbet af julen, kom til at snakke med en, som arbejdede med forskellige metal-konstruktioner. Jeg havde ikke rigtig tænkt over det tidligere, men det er ret naturligt, at når man arbejder med store metalemner, så skal de bearbejde med tilsvarende store maskiner.

Alle virksomheder vil have en maksimal størrelse af emne de kan bearbejde, og dette max tager udgangspunkt i hvor store maskiner de råder over. Hvilke maskiner en virksomhed råder over, afhænger selvfølgelig også af, hvilken type emner de typisk arbejder med. Det bringer os så frem til, at der er nogle virksomheder som råder over meget store maskiner, fordi de har specialiseret sig i at bearbejde de helt store metal-emner.

Det var alt i alt, meget interessant. Normalt ser man kun det færdige produkt, og tænker ikke rigtigt over de processer, som elementet gennemgår inden det står færdigt. Selvfølgelig kræver det en masse viden og maskinkraft at nå dertil.

1166770_13724300